profile

Kasvun avoin kirje

Meni tosi kovaa eteenpäin

Published over 1 year ago • 1 min read

Mennään eteenpäin

Katselen meressä kelluvia veneitä aurinkoisessa syyspäivässä vanhojen jugend-talojen ja suurlähetystöjen vierustoissa. Päähäni hyppää epämääräinen ajatus, jossa tunnen jonkun juoksevan ohitseni vauhdilla. Kuin joku seuraisi varjoaan tai juoksisi sitä pakoon.

Miellän parhaaksi kuvaukseksi tunteen, jossa olisin jonkin konkreettisesti kosketeltavaksi muuttuvan asian lähellä. Hetkessä, jossa palaset ovat lähellä paikalleen loksahtamista.

Samalla en kuitenkaan saa tarkennettua kohteeseen, jotta ymmärtäisin todella mikä ajatus on. Puhumattakaan miten päätyä sitä kohti muuten kuin Jutilamaisesti menemällä eteenpäin.

video preview

Vaikka sitten vain selviämällä eteenpäin menemisestä. Pyrkimällä kohti sitä jotain, mikä vetää puoleensa.

Matkan jatkuessa, ei ole takeita alkuperäisen ajatuksen tuovan onnistumista, puhumattakaan että määränpäässä odottaisi aarrearkkua.

Silti joidenkin erityisten mannerlaattojen loksahtamisen äärellä tämä näyttäytyy ajatuksissa ja olemisessa, mutta ei suostu tulemaan kunnolla esiin. En siis tiedä juostako pakoon vai perässä, mutta tarve liikkeelle tuntuu pakottavalta. Sen vuoksi koko edeltävä kuvaus on edelleen mähmäinen ja epämääräinen.

Paras lääke lienee se halvatun aika. Kyky odottaa ja olla kärsivällinen, jossa uskaltaa antaa ajan kulua. Sen odottamisen ohessa olen määrännyt itselleni lääkkeeksi ohjaavaa toimeliaisuutta, joka toivottavasti ajan kuluessa vie virrassa eteenpäin. Siinä kuohuvassa koskessa kelluessani, eteen avautunee ovia joiden edessä päättää, avatako vaiko sulkeako niitä.

Toivottavasti horisontista paistavan auringon äärellä siintävä tulevaisuus on niin kirkas, että se täytyy kohdata aurinkolasit päässä, jopa sisällä.

Tehdään töitä ja mennään eteenpäin.


Eetu Karppanen

Paras kaverisi matkalla digitaalisesti luotavaan kasvuun, ideointiin ja muutokseen.

Yli 10 vuotta intohimoa ja kokemuksen vuosirenkaita digibisneksistä, markkinoinnista ja verkkokaupasta. Autan monin eri muodoin asiakkaitani ratkomaan digitaaliset haasteensa. Lue lisää meikäläisestä.

Kasvun avoin kirje

by Eetu Karppanen

Paras kaverisi matkalla digitaalisesti luotavaan kasvuun, ideointiin ja muutokseen. Tilaa Kasvun avoin kirje alta.

Read more from Kasvun avoin kirje

Kirjoittava ihminen Väitin pitkään olevani kirjoittava ihminen. Elämänkriisejä hellästi halaillessa havahduin siihen, että jos hyvällä tuurilla kirjoitin muuta kuin pikaviestejä kerran tai kaksi vuodessa, en hyvällä omatunnolla voinut väittää olevani ihminen joka kirjoittaa. Viimeisen kolmen vuoden ajan olen todistanut teoillani olevani kirjoittava ihminen. Olotila oli kuin vetämätön viemäri, joka yhtäkkiä alkoi vetämään. Enää omatunto ei soimaa kertoessani kirjoittamisesta. Tekstin määrä on...

8 months ago • 2 min read

Rakastetut, etevät ja pätevät kysymykset Ruudun vastapuolella istuu toimittaja, joka kyselee. Kyseessä ei ole haastattelu, vaan kirjoitusvalmennus. Valmennuksen alussa keskustelu polveilee aiheista ja näkökulmista joita olen pyrkinyt ennakkoon lähettämälläni tekstillä kertomaan. Jotta pitkän toimittajataustan omaava valmentaja ymmärtää mistä on kyse, hän kyselee. Roolini keskustelussa on kuulla kysymykset ja osata antaa kysymyksiin vastauksia. Myös niitä en tiedä-vastauksia. Kaikki tässä tuo...

8 months ago • 2 min read

"Yrittäjä ei ole koskaan lomalla" Torninosturin varjo peittää hetkellisesti ruudulle paistavan aamuauringon. Sälekaihtimet ovat puolen metrin päässä kädestäni, mutta silti liian kaukana yltääkseni niihin tuolilta. Ikkunasta avautuu viereinen rakennustyömaa, jossa inflaation kurjistamassa kansakunnassa kuitenkin joku edelleen rakentaa. Ehkä toimitiloja, jotka tulevat olemaan tyhjillään. Optimismi sisälläni toivoo niiden täyttyvän ja löytävän aamuisin sisään vaeltavan joukkonsa, ihan vain koska...

10 months ago • 2 min read
Share this post